Kalendarz

Pn Wt Śr Cz Pt So N
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

niepodlegla logo czyzew 2018

20 marca 2019 r. uczniowie Zespołu Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych w Czyżewie uczący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych uczestniczyli w X Edycji wojewódzkiego konkursie „My z Podlasia”, który odbył się w Zespole Szkół Gastronomicznych w Białymstoku. Główną ideą konkursu jest upowszechnianie kultury naszego regionu, pogłębianie związków z „małą ojczyzną” oraz rozwijanie twórczości własnej uczniów.

Nasi uczniowie startowali w kategorii: „Spiżarnia babuni”. Potrawy wykonane zostały przez 3 zespoły:

  1. Aleksandra Hańska, Monika Świerżyńska – klasa III T ż – wykonywana potrawa ,, Ziemniaki po staropolsku z buzą’’.
  2. Karolina Skłodowska, Kamila Kaczyńska – klasa III T ż - „Oszukańce z Podlasia z kwasem chlebowym”.
  3. Karolina Jakubiak , Iwona Sobota – klasa I T ż „Rolada ziemniaczana babci Danusi”.

Jurorzy oceniali oryginalny przepis kulinarny z Podlasia - prezentację multimedialną lub „Gawędę przy stole” nawiązującą do tradycji kulinarnych Podlasia.

Uczennice Karolina Skłodowska i Kamila Kaczyńska za wykonanie oraz zaprezentowanie potrawy „Oszukańce z Podlasia z kwasem chlebowym” zdobyły zaszczytne III miejsce.

Uczniów do konkursu przygotowywał zespół nauczycieli w składzie: Małgorzata Jaźwińska, Aneta Piotrowska - strona gastronomiczna, Tadeusz Wojno, Dariusz Zdrojewski - strona multimedialna. Opiekę podczas konkursu sprawowała Małgorzata Jaźwińska.

Małgorzata Jaźwińska

Ta strona używa plików cookies w celu poprawnego działania. Jeśli nie wyrażasz zgody na ich używanie, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce.