Kalendarz

Pn Wt Śr Cz Pt So N
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

niepodlegla logo czyzew 2018

UWAGA UCZNIOWIE
od poniedziałku 19.04.2021 zajęcia praktyczne realizowane będą w szkole.
(technik żywienia praktyczne zajęcia rozpocznie po zakończeniu remontu pracowni)
UWAGA GRECJA
Pojawiły się wolnie miejsca we wszystkich zawodach na praktyki zagraniczne do Grecji (wyjazd 3 maja). Osoby zainteresowane powinny złożyć odpowiednie dokumenty do sekretariatu szkoły do wtorku 20-04-2021 do godz. 15:00. Druki dostępne są w sekretariacie szkoły od poniedziałku godz. 10:00
pamiętajcie, że jednym z warunków wyjazdu jest posiadanie dowodu osobistego (może być tymczasowy)

1 czerwca 2016 roku był dla uczniów klasy III Technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych dniem pracowitym, ale zarazem i przyjemnym.

Uczennice: Natalia Iwanowska i Milena Pieńkos wraz z opiekunem panią Małgorzatą Jaźwińską uczestniczyły w I Ogólnopolskim Turnieju Barmańskim, który odbywał się w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Sadownem. Konkurs zorganizowano we współpracy z Centrum Szkolenia Barmanów prowadzonym przez Jerzego Czaplę, goszczącego wielokrotnie w naszej szkole z efektownymi pokazami barmańskimi. Konkurs został zorganizowany w odpowiedzi na szerokie zainteresowanie zawodem barmana. Celem konkursu było przede wszystkim: kształtowanie prawidłowych technik mieszania napojów, poszerzenie wiedzy z zakresu miksologii napojów bezalkoholowych, wymiana doświadczeń oraz szerzenie kultury picia drinków bezalkoholowych.

Rywalizacja rozpoczęła się o godzinie 10:00 wylosowaniem numeru startowego i polegała na wykonaniu drinka bezalkoholowego przygotowanego przy użyciu blendera. Uczennice pracowały jako zespół. Milena Pieńkos wykonywała dekoracje a Natalia Iwanowska mieszała surowce i rozlewała do szkła. Nasz drink składał się z soku pomarańczowego, żurawiny, płatków owsianych, mięty i lodu. Rozlewany był dwuwarstwowo tzn. dolna warstwa składała się z lodu, żurawiny, soku i płatków, a górna z soku i mięty. Dekorację stanowiła ozdobnie wycięta skórka z cytryny oraz listek mięty i słomka. Startowaliśmy jako czwarty zespół, więc mieliśmy możliwość obejrzenia efektów pracy konkurencji. Występom drużyn towarzyszyła odpowiednio dobrana muzyka i kolorowe światła. Uczennice przywiozły z tego konkursu cenne doświadczenia, wiedzę, dyplomy za udział, książki oraz gadżety reklamowe sponsorów konkursu. Uczennice przygotowywały do konkursu nauczycielki przedmiotów zawodowych p. Małgorzata Jaźwińską we współpracy z p. Małgorzatą Czyżewską-Drozd.

Ta strona używa plików cookies w celu poprawnego działania. Jeśli nie wyrażasz zgody na ich używanie, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce.