(technik żywienia praktyczne zajęcia rozpocznie po zakończeniu remontu pracowni)
pamiętajcie, że jednym z warunków wyjazdu jest posiadanie dowodu osobistego (może być tymczasowy)
Aktualności
- Szczegóły
W ramach badań realizowanych w Katedrze Dietetyki Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie we współpracy z Poradnią Dietetyczną Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka, prowadzona jest analiza profilaktycznych zachowań higienicznych u uczniów szkół średnich z całej Polski. Z tego powodu pragniemy zaprosić uczniów naszej szkoły do wzięcia udziału w badaniu, które trwa do maja 2020 r.
Badanie obejmuje krótką internetową ankietę, której uzupełnienie nie zajmie Wam więcej niż 10 minut.
- Szczegóły
27 lutego 2020 r. odbyła się XVIII już edycja konkursu historycznego „ Epoka Prymasa Tysiąclecia” organizowanego przez Zespół Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych im. Stefana Kardynała Wyszyńskiego w Czyżewie.
Dnia 17.02.2020 r. delegacja uczniów klasy 2 technik informatyk wraz z opiekunem Krzysztofem Aronowiczem uczestniczyła w konferencji „Bezpieczeństwo dzieci i młodzieży w sieci” zorganizowanej w Podlaskim Urzędzie Wojewódzkim w Białymstoku.
- Szczegóły
W środę 12 lutego w auli ZSOiZ w Czyżewie odbyła się trzecia edycja imprezy promującej naszą szkołę. Zaproszeni zostali na nią rodzice uczniów z okolicznych szkół podstawowych oraz oczywiście sami uczniowie, którzy jak się okazało licznie stawili się tego dnia, aby otrzymać garść informacji o kierunkach kształcenia i działalności pozalekcyjnej młodzieży.
Opublikowano "Ranking Techników Perspektywy 2020". Technikum w ZSOiZ w Czyżewie zajęło w nim bardzo dobre 51 miejsce w skali kraju, 3 miejsce w skali województwa podlaskiego i 1 miejsce w powiecie wysokomazowieckim. Tym samym znalazło się w kategorii "Złota Szkoła 2020" otrzymując prawo używania złotego znaku jakości. O skali sukcesu świadczy to, iż jesteśmy jedynym technikum w powiecie i jednym z trzech techników województa podlaskiego, które zdołały zakwalifikować się do grupy najlepszych techników w kraju (miejsca 1-60).
- Szczegóły
Dnia 23 listopada w ZSOiZ w Czyżewie odbyły się Warsztaty Kuchni Świata, podczas których uczniowie poznawali tajniki kuchni węgierskiej. Po krótkim wykładzie dotyczącym kuchni węgierskiej- jej głównych składników i najbardziej znanych dań, uczestnicy opracowali kilka receptur gastronomicznych. Na ich podstawie przygotowali kilka dań charakterystycznych dla kuchni “naszych bratanków”.